Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Υγεία

Κορωνοϊός - Εμβόλια AstraZeneca - Johnson-Johnson: Σύσταση να μην χορηγούνται σε εγκύους

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τις γυναίκες που είναι έγκυες

Κορωνοϊός - Εμβόλια AstraZeneca - Johnson-Johnson: Σύσταση να μην χορηγούνται σε εγκύους
26.04.2021 | 16:35
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 300Χ250
Agronuts
Όλυμπος-Κλιάφα
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ 2021
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Tα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αξιολόγησαν όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τα δυο εμβόλια κατά της Covid - Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τις γυναίκες που είναι έγκυες ή σε διαδικασία φυσικής ή υποβοηθούμενης σύλληψης
Σε σύσταση εξαίρεσης των γυναικών που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν άμεσα ή κυοφορούν να μην κάνουν το εμβόλιο των AstraZeneca και Johnson & Johnson αναμένεται να προχωρήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αφού αξιολόγησαν όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, εισηγούνται για τις γυναίκες που ήδη κυοφορούν ή βρίσκονται υπό ορμονοθεραπεία για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (IVF) ή που σκοπεύουν να κυοφορήσουν το προσεχές εξάμηνο να εμβολιάζονται με mRNA εμβόλια (δηλαδή Pfizer/BioNTech και Moderna προς το παρόν - επίκεινται η έγκριση του mRNA εμβολίου της CureVac).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή σε διαδικασία φυσικής ή υποβοηθούμενης σύλληψης δεν θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson, τα εμβόλια δηλαδή που βασίζονται σε αδενοϊούς.

Μάλιστα, ο ειδικός αλγόριθμος θα τροποποιηθεί κατάλληλα έτσι ώστε όταν ο θεράπων ιατρός εισάγει στο σύστημα την ένδειξη «κύηση» ή «ορμονοθεραπεία για IVF» αυτομάτως να επιλέγεται ραντεβού εμβολιασμού μόνο για τα mRNA εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 ετών. Μια ηλικιακή ομάδα που αρκετές γυναίκες πλέον αποφασίζουν να αποκτούν παιδιά. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί η ομάδα των 30-39 ετών θα εμβολιάζονται αποκλειστικά με AstraZeneca. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται στην Ελλάδα στην ηλικιακή ομάδα των 18-20 ετών, όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Υγεία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Ευθυμίου Red Inn
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^