Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Στέλλα Μπίζιου από το υπουργείο Υγείας: Να κερδίσουμε τη μάχη των εμβολιασμών

Συνάντηση με τον υφυποργό Β. Κοντοζαμάνη

Στέλλα Μπίζιου από το υπουργείο Υγείας: Να κερδίσουμε τη μάχη των εμβολιασμών
17.04.2021 | 19:52
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στέλλα Μπίζιου από το υπουργείο Υγείας: Να κερδίσουμε τη μάχη των εμβολιασμών


«7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου θα λάβει η χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών και των ευπαθών ομάδων, ενώ από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των υγιών σαραντάρηδων. Η Ελλάδα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς προς την “Ελευθερία”».
Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.
«Την ώρα που ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν κατορθώσει να υλοποιήσουν με συνέπεια το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά του COVID-19, με στόχο την προστασία των πολιτών ατομικά και της δημόσιας υγείας συλλογικά.
Πρόκειται για μια επιτυχία που αποτελεί και σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Με σχεδιασμό, οργάνωση και βούληση η Ελλάδα μπορεί να φέρει σε πέρας και το πιο πολύπλοκο εγχείρημα. Με συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των κυβερνητικών φορέων το εμβολιαστικό πρόγραμμα υλοποιείται απρόσκοπτα χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.
Η προσπάθεια όμως δεν μπορεί να είναι επιτυχής χωρίς την συμμετοχή όλων μας. Μόνο με συνεργασία πολιτείας και πολιτών θα επισπεύσουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη.
Απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μου να εμπιστευθούν την επιστήμη και να κάνουν το εμβόλιο. Έτσι προστατεύονται οι ίδιοι αλλά και το κοινωνικό σύνολο.
Στη μάχη κατά του κορωνοϊού η χώρα μας προσέθεσε πλέον και το όπλο των self-tests. Είναι ένα εργαλείο που σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό θα επιτρέψει την ασφαλή επιστροφή μας σε κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες της χώρας.
Δουλεύουμε με πρόγραμμα ώστε η επόμενη μέρα να βρει τη χώρα πιο ισχυρή, πιο οργανωμένη, πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2021-2025 του υπουργείου Υγείας υπηρετεί αυτόν ακριβώς τον στόχο. Με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και μετρήσιμους στόχους θέτουμε την πρόληψη ως κεντρικό στόχο της πολιτικής μας στο χώρο της υγείας. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Δημόσια Υγεία είναι η πρώτη προσπάθεια στην υγειονομική ιστορία της χώρας για να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη και σύγχρονη στρατηγική πρόληψης και προαγωγής υγείας, η οποία θα διασφαλίζει την πρόληψη των ασθενειών και την ποιότητα ζωής του πολίτη», δήλωσε η κα Μπίζιου.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^