Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους στην αντιφατική και κακή νομοθέτηση μέσω αλλεπάλληλων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων ΚΥΑ

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου
15.04.2021 | 13:56
Εμβόλιάζομαι Νοιάζομαι - Δήμος Λάρισας
Agronuts
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση και τη διαμαρτυρία τους στην αντιφατική και κακή νομοθέτηση μέσω αλλεπάλληλων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων ΚΥΑ ως προς την λειτουργία ή επαναλειτουργία των δικαστηρίων. H σημερινή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμβολικής δράσης «Ημέρα Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας Δικηγόρων»

Οι αλλεπάλληλες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις  έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ασαφειών και συνακόλουθα την ανασφάλεια και τον δυνητικό κίνδυνο για δικαιώματα των πολιτών πέραν του αιφνιδιασμού όλων των παραγόντων της δίκης, από τη στιγμή που εκδίδονται ελάχιστες ημέρες πριν τεθούν σε εφαρμογή.
Αφετέρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος αντιδρά στη συνεχιζόμενη ανεπαρκή στήριξη του δικηγορικού σώματος παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους 14 μήνες λειτουργούν υπό συνθήκες υπολειτουργίας της δικαστηριακής δραστηριότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιδείνωση της οικονομικής τους θέσης.


“Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη. Θέλουμε να τονίσουμε ότι τασσόμαστε υπέρ της πλήρους λειτουργίας των δικαστηρίων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων” δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλους, εξηγώντας πως αυτό περιλαμβάνει τους εμβολιασμούς, αυτοδιαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό και οτιδήποτε άλλο υποδείξει η Πολιτεία. “Το δικηγορικό σώμα δεν ξεχνά και αντιδρά σε όλες τις συμπεριφορές που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα σε σχέση με τα αιτήματα οικονομικής στήριξής του” πρόσθεσε.


Ο κ. Στρατηγόπουλος ανέφερε ότι οι ΚΥΑ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκδίδονται, τα Σαββατοκύριακα και πρέπει να εφαρμοστούν από τη Δευτέρα. Μία δίκη όμως, όπως είπε, η οποία είναι αποτέλεσμα και συνάρτηση πάρα πολλών παραγόντων, δεν μπορεί να οργανωθεί χωρίς προετοιμασία των διαδίκων, των συνηγόρων και των μαρτύρων. Παράλληλα υπάρχουν και ζητήματα διατοπικών μετακινήσεων. “Αυτό λέγεται αιφνιδιασμός. Όταν το περιεχόμενο των ΚΥΑ συχνά αντιφάσκει με το νομοθετικό πλαίσιο βάση της οποίας εκδίδεται, υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής τα οποία έχουν ανακύψει και θα ανακύψουν με μεγαλύτερο εμφατικό τρόπο στο μέλλον. Αναφέρομαι και στα ζητήματα των προθεσμιών και στο ποιες είναι κάθε φορά οι διαδικασίες που σε κάθε ρυθμιστικό πεδίο της ΚΥΑ πρέπει να εκδικαστούν” δήλωσε . Τόνισε ακόμη ότι οι ΚΥΑ πρέπει να έχουν σαφήνεια και έναν χρονικό ορίζοντα που εξαλείφει την ανασφάλεια δικαίου και την διακινδύνευση δικαιωμάτων των πολιτών.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Animus Benefits
Ασφάλειες - Δήμος Λάρισας
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^