Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Στον εισαγγελέα παραπέμπει ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος καταγγελία χρηματισμού υπαλλήλου

Αναφορά Δημάρχου Βόλου σε βάρος δημοτικού υπαλλήλου για χρηματισμό

Στον εισαγγελέα παραπέμπει ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος καταγγελία χρηματισμού υπαλλήλου
08.04.2021 | 14:34
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αναφορά στον Εισαγγελέα του Βόλου κατάθεσε χθες Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, ο Δήμαρχος Βόλου, σχετιζόμενη με καταγγελίες επιχειρηματιών του Βόλου, ότι υπηρεσιακός παράγοντας τους ζήτησε χρήματα προκειμένου να διευθετήσει αιτήματά τους που άπτονται της υπηρεσίας που εργάζεται. Οι επιχειρηματίες προέρχονται από τον χώρο της εστίασης. Ο υπάλληλος δεν έχει απομακρυνθεί από την υπηρεσία, ωστόσο έχει κληθεί από το δήμαρχο να λογοδοτήσει, υποστήριξε σε σημερινή διαδικτυακή συνέντευξη τύπου ο Αχιλλέας Μπέος.

Στον εισαγγελέα παραπέμπει ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος καταγγελία χρηματισμού υπαλλήλου

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι είχα πει στο παρελθόν ότι πριμοδοτώ 2.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θα καταγγείλει διαπλοκή, εκβιασμό ή χρηματικές δοσοληψίες με υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες. Αυτή η πρόταση ισχύει γιατί αρχή μου είναι ότι οι παράγοντες αυτοί έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να κάνουν χρήση του αξιώματός τους για να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη» είπε και σημείωσε ότι ο υπάλληλος θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, θα απομακρυνθεί από τη θέση του αν οι καταγγελίες αποδειχθούν βάσιμες και πραγματικές. «Για έναν από τους επιχειρηματίες υπήρχε μάρτυρας που ήταν μπροστά στη συζήτηση, ενώ είναι και καταγεγραμμένη η καταγγελία του σε κάμερα. Η δημοτική αρχή είναι κόντρα σε ένα μαύρο παρελθόν που ήταν σύνηθες φαινόμενο να γίνονται συναλλαγές, δοσοληψίες και ύποπτες κινήσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων του Δήμου Βόλου είναι φιλότιμοι, τίμιοι και συνεργάσιμοι. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που έχουν μείνει στο παρελθόν με κακές συνήθειες. Αυτές τις συνήθειες προσπαθούμε να κόψουμε.

Συμπληρωματικά είπε ότι εάν και εφόσον αυτά αποδειχθούν θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος. Ο υπάλληλος το αρνήθηκε αλλά μόνο από τον τρόπο της συζήτησης που κάναμε, εγώ πιστεύω ότι το έχει κάνει.
Προηγούμενα και πριν αναφερθεί στην αναφορά χρηματισμού του δημοτικού υπαλλήλου, ο κ. Μπέος ενημέρωσε ότι σύντομα θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου ολικής αποκατάστασης οδοστρωμάτων σε Βόλο και Ν. Ιωνία, ύψους 10εκ.€, έργο που αφορά στην πρώτη δέσμευση της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε το έργο ως πολύ σημαντικό, αφού θα αλλάξει η εικόνα της πόλης και θα αποκατασταθούν ακόμη και τα πιο μικρά στενά.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα συναντηθεί στην Αθήνα με αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να ολοκληρώσουν έργα και δεσμεύσεις που η συζήτησή τους έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Έκανε αναφορά στη δημιουργία ενεργειακού πάρκου προκειμένου να δώσει ο Δήμος φθηνότερη ενέργεια στους πολίτες και να εξοικονομήσει ο δήμος μελλοντικά ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, στη ΜΕΑ, στο Μουσείο της Αργούς κ.α.

 

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^