Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στην Καρδίτσα -σήμερα ανακοινώθηκαν 46

Παρά το γεγονός ότι έχει το μεγαλύετρο ποσοστό εμβολιασμένων στην 5η ΥΠΕ

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων στην Καρδίτσα -σήμερα ανακοινώθηκαν 46
06.04.2021 | 18:35
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Προκαλεί αν μη το άλλο ιδιαίτερη ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Καρδίτσα. Χθες μάλιστα η ΠΕ Καρδίτσας κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ για τη Θεσσαλία με 36 κρούσματα, ξεπερνώντας και τη Λάρισα που είχε 35, ενώ στη γειτονική ΠΕ Τρικάλων καταγράφηκαν μόλις 7. Σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 46, ένα νούμερο που παραπέμπει στις μέρες κορύφωσης του δεύετρου κύματος στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη


Είναι γεγονός ότι και στην πόλη και στο νομό Καρδίτσας όπως και σε ολόκληρη τη χώρα παρατηρείται μία πανδημική κόπωση, αυτό όμως δεν αιτιολογεί τη χαλάρωση στα μέτρα ατομικής προστασίας.

Με δεδομένο ότι από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό με την ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό, και ότι πολλοί ετεροδημότες της Καρδίτσας που ζουν στα επιβαρυμένα επιδημιολογικά μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη συνηθίζουν να κάνουν Πάσχα στην Καρδίτσα, η ανησυχία είναι ακόμη μεγαλύετρη.


Το αξιοπερίεργο είναι ότι στην Καρδίτσα παρουσιάζεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, (την Κυριακή πάλι ήμερα αργίας καταγράφηκαν 31 κρούσματα) ενώ είναι η περιφερειακή ενότητα με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων στην 5η ΥΠΕ (πάνω από 12,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί). Αυτό έχει αν κάνει και με το γεγονός ότι στην Καρδίτσα βρίσκεται η φαρμακαποθήκη που φυλάσσετονται τα εμβόλια για όλη την 5η ΥΠΕ, αλλά και ότι είναι από τους πλέον γηρασμε΄νους πληθυσιακά νομούς της Θεσσαλίας και ως γνωστόν τα εμβόλια ξεκίνησαν από την τρίτη ηλικία.

 Εντούτοις όπως ναφέρουν τοπικοί φορείς παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μία χαλα΄ρωση και στην τήρηση των μέτρων, αλλά και μάι ελλιπής αστνόμευση, αφού δεν είναι δυνατόν σε κάθε γειτονιά και κάθε πάρκο να υπάρχει από ένας αστυνομικ΄ςο που να μας επιτηρεί.


Η πανδημία μας έδειξε με τον πλέον σκληρό τρόπο ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση και επιπολαιότητα. Χάσαμε αρκετούς συμπολίτες ιδιαίτερα στο δεύτερο κύμα και φαίνεται ότι είμαστε στην έξαρση του τρίτου. Η αγορά άνοιξε χθες δειλά-δειλά μετά από δύο εβδομάδες lockdown και στην Καρδίτσα και είναι κρίμα να βρεθούν και πάλι οι Καρδιτσιώτες έμποροι σε δυσμενή θέση όπως οι συνάδελφοί τους στην Κοζάνη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, όταν μάλιστα η τοπική αγορά δοκιμάστηκε όλο το περασμένο φθινόπωρο στις λάσπες του «Ιανού»…..

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^