Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Τρίκαλα

Πηνειάδα: Ζημιές και στις καλλιέργειες από το δεύτερο ρήγμα – Τροχόσπιτα στους πληγέντες του Ζάρκου

Όταν πήγαν στα χωράφια τους… είδαν την γη να ανοίγει και αναβλύζει νερό!

Πηνειάδα: Ζημιές και στις καλλιέργειες από το δεύτερο ρήγμα – Τροχόσπιτα στους πληγέντες του Ζάρκου
06.03.2021 | 21:18
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τα πρώτα τροχόσπιτα τοποθετήθηκαν στο χώρο στέγασης σεισμοπλήκτων στο Δαμάσι, Σάββατο 06 Μαρτίου 2021. Τη Δευτέρα θα κατατεθούν 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες, ενώ μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην περιοχή της Ελασσόνας. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την περιοχή συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τους δημάρχους Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας και Ελασσόνας Νίκος
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των αγροτών του Ζάρκου Όταν πήγαν στα χωράφια τους… είδαν την γη να ανοίγει και αναβλύζει νερό!

Όπως εξηγεί ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας «κατά την ώρα του μεγάλου σεισμού, το στερεό έδαφος, μπορεί σε σημεία… να μετατραπεί σε υγρή μάζα και από εκεί να αναβλύσει νερό». Αυτό σημαίνει ότι πέραν των καταστροφών στα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και οι καλλιέργειες, αλλά και οι γεωτρήσεις, οι οποίες θα φανούν μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Πηνειάδα: Ζημιές και στις καλλιέργειες από το δεύτερο ρήγμα – Τροχόσπιτα στους πληγέντες του Ζάρκου

Κρύο, φόβος και αγωνία για τους κατοίκους του Ζάρκου

Σήμερα το πρωί εγκαταστάθηκαν 10 τροχόσπιτα στην περιοχή, προκειμένου να στεγαστούν οι άνθρωποι των οποίων οι οικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους πάνω από 65 σπίτια στο Ζάρκο είναι μη κατοικήσιμα. Θα γίνει επανέλεγχος εντός 15 ημερών, ενώ κάποια εξ αυτών κρίνονται κατεδαφιστέα.

 

Αλληλεγγύη από πληγέντες του Ιανού

Δύο πληγέντες από τον Ιανό ήρθαν από την Καρδίτσα προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους… Μάλιστα ο ένας εκ των δύο, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Θυμήθηκα όταν απελπισμένος καθάριζα ό,τι απέμεινε από το σπίτι μου και ένας άνθρωπος μου χτύπησε την πλάτη και μου είπε … ήρθα να βοηθήσω… Αυτό ήρθα να κάνω και εγώ σήμερα εδώ».

ert.gr- Ρεπορτάζ: Ελπίδα ΚουτσογιάννηΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Τρίκαλα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^