Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Σύγχρονη Ζωή

Ο Σ. Ράμφος για τον Δ. Κουφοντίνα και το ελληνικό #MeToo

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Σ. Ράμφος για τον Δ. Κουφοντίνα και το ελληνικό #MeToo
01.03.2021 | 19:27
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

O Δημήτρης Κουφοντίνας, το ελληνικό #MeToo, η πολιτικοποίηση ηθικών ζητημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολύ ενδιαφέρουσας και διαφορετικής συνέντευξης που παραχώρησε ο γνωστός φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη.

Όσον αφορά στον εκτελεστή της 17Ν, ο κ. Ράμφος αναφέρθηκε στο ψυχολογικό προφίλ του Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας ότι στην παιδική του ηλικία ήταν ένα «συνεσταλμένο παιδί» και, όταν εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση, έγινε μια «βαθιά ψυχική αλλαγή», η οποία και αποτυπώθηκε στον τίτλο του βιβλίου του Δ. Κουφοντίνα, δηλαδή ήταν «σαν να γεννήθηκε για δεύτερη φορά». «Έφυγε η συστολή και ξαφνικά αυτό το αδύναμο και ατροφικό, συνεσταλμένο εγώ του ανθρώπου πήρε άλλες διαστάσεις. Το αδύναμο εγώ πήρε διαστάσεις υπερεγώ. Γεννήθηκε μέσα του μία τρομερή δύναμη, η οποία επιβεβαιωνόταν κάθε φορά με τις εκτελέσεις» επισήμανε ο Στέλιος Ράμφος. Σε σχέση με την απεργία πείνας στην οποία έχει προχωρήσει ο καταδικασμένος τρομοκράτης, ο κ. Ράμφος είπε ότι «του είναι αδιάφορο αν θα πεθάνει, από τη στιγμή που θα πεθάνει σύμφωνος με το υπερεγώ του».

Σε σχέση με την πολιτικοποίηση ηθικών ζητημάτων, ο γνωστός φιλόσοφος τόνισε ότι με αυτή «την πολιτικοποίηση τραυματίζεται η ποιότητα του δημοσίου και του πολιτικού διαλόγου», ενώ «θα έπρεπε να αποβλέπει στην κοινωνική συνοχή». Και συμπλήρωσε ότι «ο τρόπος του συνεχούς αλληλοφαγώματος στην πολιτική μας ζωή, οφείλεται στο γεγονός ότι η πολιτική εγκαταλείπει τον ρόλο της ως παράγοντας κοινωνικής συνοχής» και «ο πολίτης, βλέποντας αυτά, κλονίζεται η εμπιστοσύνη του στην πολιτεία, στην πολιτική του ηγεσία και συμμετέχει και αυτός σε έναν αλληλοσπαραγμό που αρχίζει».

ert,grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Σύγχρονη Ζωή

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^