Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Χαρδαλιάς: Επικίνδυνη αύξηση του ιϊκού φορτίου σε δήμους Λαρισαίων και Βόλου -Τηρήστε τα μέτρα!

Στο «κόκκινο» παραμένει ο δήμος Αγιάς, ενώ βγαίνει ο δήμος Τεμπών

Χαρδαλιάς: Επικίνδυνη αύξηση του ιϊκού φορτίου σε δήμους Λαρισαίων και Βόλου -Τηρήστε τα μέτρα!
26.02.2021 | 18:36
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Επικίνδυνα αυξητική είναι η τάση του ιικού φορτίου στους δήμους Βόλου και Λάρισας, όπως και στον Πειραιά και τη Δυτική Αθήνα, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή απογευματινή ενημέρωση.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους δήμους Λάρισας και Βόλου τονίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα. «Παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου και να μην χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ανέφερε ότι βγαίνει από το κόκκινο ο δήμος Τεμπών, ενώ παραμένει ο δήμος Αγιάς.

Νωρίτερα, έγινε ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, με συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου και του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, ενώ ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε εκτενώς τους παριστάμενους για την επιδημιολογική εικόνα κάθε μίας από τις 13 Περιφέρειες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η σε βάθος ενημέρωση των Περιφερειαρχών για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και ο καλύτερος συντονισμός όλων των υπό την εποπτεία τους φορέων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε η σύσκεψη να επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή για την αμφίδρομη ενημέρωση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεών τους.

Ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει την επέκταση των μέτρων και τις περιοχές ανά την Ελλάδα που θα ισχύουν. Στον κυβερνητικό σχεδιασμό προβλέπεται η παράταση του lockdown στην Αττική κι ακολούθως να ανοίξουν τα καταστήματα σε πρώτη φάση με click away και αμέσως μετά με click in shop και με τη χρήση ξεχωριστού κωδικού sms στο 13032.

Οι νέες Περιφερειακές Ενότητες που μπαίνουν στο «κόκκινο» από αύριο στις 6 το πρωί, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου:

Λευκάδας
Θεσπρωτίας
Σύρου
Σάμου
Ηρακλείου
ΚορινθίαςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^