Καζάνας
cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Πρωτοποριακός απεικονιστικός έλεγχος Θαλασσαιμίας στο Γ.Ν. Λάρισας

Συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου

Πρωτοποριακός απεικονιστικός έλεγχος Θαλασσαιμίας στο Γ.Ν. Λάρισας
26.02.2021 | 14:07
Εμβόλιο Δήμος Λάρισας
Χαλβάς Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
apical bridget
Μαουσίδης-Νάνος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τη διαβεβαίωση ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποιείται ένας πρωτοποριακός απεικονιστικός έλεγχος για τους ασθενείς που πάσχουν από Αιμοσφαιρινοπάθειες (Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο), εξέφρασε στον πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας κ. Βασίλειο Δήμο, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο εξειδικευμένος αυτός έλεγχος αφορά την εξέταση με πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία (MRI), και περιλαμβάνει τόσο την αναίμακτη ποσοτικοποίηση της εναπόθεσης σιδήρου στην καρδιά και στα συμπαγή όργανα της κοιλίας, όσο και τη λεπτομερή μελέτη για τον εντοπισμό επικίνδυνων επιπλοκών, σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Το πρωτόκολλο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί στο προσεχές διάστημα, με την προμήθεια ενός ειδικού λογισμικού που θα αφορά τη μελέτη της καρδιακής λειτουργίας με τεχνικές Μαγνητικής Τομογραφίας (CMR) σε αυτούς του ασθενείς.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου, κ. Δήμος, οι εξετάσεις αυτές κρίνονται πολύ σημαντικές για την πορεία της υγείας των εν λόγω ασθενών, και επειδή δεν πραγματοποιούνται συστηματικά σε κανένα Δημόσιο Νοσοκομείο της χώρας, πολλοί ασθενείς από τις 35 Μονάδες Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου που παρακολουθούνται σε διάφορα Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, μεταβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για να εξεταστούν.

Στην επιτυχία αυτού του επιτεύγματος έχουν συμβάλει η άριστη επιστημονική κατάρτιση αλλά και ανθρώπινη αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών, τόσο από τον υπεύθυνο του προγράμματος, κ. Ευάγγελο Αλεξίου, Ακτινολόγο Δ/ντη ΕΣΥ στην Μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας του ΓΝΛ, όσο και από τους ειδικά εκπαιδευμένους Τεχνολόγους-Ακτινολόγους της Μονάδας, γεγονός που κινητοποιεί εκατοντάδες ασθενείς από όλη την Ελλάδα, κάνοντας το Νοσοκομείο κέντρο αναφοράς για την εξέταση.

Εκτός από την πρόθεση της Διοίκησης να αναβαθμίσει περαιτέρω τις υπηρεσίες του Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου με νέας τεχνολογίες-λογισμικά για την εξέταση των ασθενών με Αιμοσφαιρινοπάθειες, ο κ. Βλαχάκης κατά τη συζήτηση με τον πρόεδρο του συλλόγου δεσμεύτηκε για την έναρξη λειτουργίας και τον εξοπλισμό με νέο μηχάνημα υπερήχων ενός Ειδικού Καρδιολογικού Ιατρείου Αιμοσφαιρινοπαθειών, την προμήθεια ειδικού μηχανήματος υπερήχων το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να διενεργεί ελαστογραφία ήπατος, καθώς και την προμήθεια ειδικού μηχανήματος για τη μέτρηση της οστικής πυκνότητας των ασθενών (DXA).

Με τη βοήθεια του ανωτέρω εξοπλισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί η συστηματική παρακολούθηση των ασθενών που πάσχουν από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο στο ΓΝ Λάρισας.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^