Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Τράβηξε την πρίζα το υπουργείο -έληξε η σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο- στον αέρα οι πληρωμές χιλιάδων αγροτών

Τι θα γίνει με τη συνδεδεμένη του βαμβακιού

Τράβηξε την πρίζα το υπουργείο -έληξε η σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο- στον αέρα οι πληρωμές χιλιάδων αγροτών
19.01.2021 | 12:53
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δαλαβίκας Bikes
Smartbox - Ανέστης Θεοδώρου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 Μετά από μία δεκαετάι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τράβηξε την πρίζα καθώς έληξε η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο που διατηρούσε τη βάση  δεδομένων για τους αγρότεςσ τον ΟΠΕΚΕΠΕ,  με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι πληρωμές των αγροτών για το προσεχές διάστημα, ανάμεσά τους και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στο βαμβάκι, που καταβάλλονται μέσα στο Φλεβάρη, υποστήριξε ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης μιλώντας στην εκπομπή «ΘΕΣΑΛΛΩΝ ΓΗ» τη Δευτέρα το βράδυ. Ο κ. Αραχωβίτης επισήμανε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα έπρεπε να έχει φροντίσει να απεξαρτηθεί από τη βάση δεδομένων του τεχνικού συμβούλου, όλο αυτό το διάστημα, ώστε να μην είναι πλέον υποχείριό του και να βρίσκονται στον αέρα πληρωμές αγροτών για επιδοτήσεις αλλά και ενισχύσεις για τοις επιπτώσεις από την πανδημία

Συγκεκριμένα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση έχει περιέλθει ο ΟΠΕΚΕΠΕ με τη λήξη της σύμβασης του τεχνικού συμβούλου το 2020, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος προβληματισμός για τυχόν επιπτώσεις στις πληρωμές των αγροτών το επόμενο διάστημα, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που δεν φταίνε.

Μετά το φιάσκο με τις ενστάσεις τις εξισωτικής που τραβήχτηκαν πίσω, με αποτέλεσμα να την... πληρώνουν (ποιοι άλλοι;), οι ίδιοι οι παραγωγοί, αφού δεν ξέρουν αν ποτέ θα πληρωθούν, εμφανίζονται νέες δυσλειτουργίες. Έτσι χιλιάδες αγρότες που απευθύνονται αυτές τις ημέρες στα ΚΥΔ για να ρυθμίσουν θέματα και εκκρεμότητες στις δηλώσεις τους διαπιστώνουν ότι τα ΚΥΔ είναι με δεμένα χέρια γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα. Πρόσβαση στο σύστημα σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καν ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι περιφερειακές του διευθύνσεις, καθώς ο τεχνικός σύμβουλος, έχει σταματήσει να υποστηρίζει τα αιτήματα του οργανισμού.

Γνώστες της κατάστασης επισημαίνουν με νόημα ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κινδυνεύουν να πάνε πίσω αρκετές πληρωμές των αγροτών (π.χ. οι συνεδεδεμένες που πληρώνονται τέλη Γενάρη-αρχές Φλεβάρη, οι εκκρεμότητες κορονοενισχύσεων), ενώ τίθεται γενικότερα επ’ αμφιβόλω αν και κατά πόσο μπορεί να τρέξουν το επόμενο διάστημα ενισχύσεις της τάξης των 3,3 δις ευρώ (άμεσες ενισχύσεις, διάφορες δράσεις μέσω ΠΑΑ), ακόμα και το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Σημειωτέον ότι το ελληνικό κράτος είχε περιθώριο τόσα χρόνια να ρυθμίσει το συγκεκριμένο ζήτημα και να προετοιμάσει το έδαφος, όμως ως συνήθως δεν το έκανε μπαίνοντας σε περιπέτειες γενικώς, αφού αν μαθευτεί η κατάσταση στις... Βρυξέλλες, δεν αποκλείονται πρόστιμα και καταλογισμοί.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^