Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Τη Πέμπτη οι αποζημιώσεις για τα ΠΣΕΑ 2017 στους Θεσσαλούς αμυγδαλοπαραγωγούς

Παραμονή πρωτοχρονιάς πιστώνονται στου λογαριασμούς τους

Τη Πέμπτη οι αποζημιώσεις για τα ΠΣΕΑ 2017 στους Θεσσαλούς αμυγδαλοπαραγωγούς
29.12.2020 | 20:30
Agronuts
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
AXON
Δαλαβίκας Bikes
Smartbox - Ανέστης Θεοδώρου
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) στους αμυγδαλοπαραγωγούς σε περιοχές τα Λάρισας, για ζημιές που σημειώθηκαν το 2017.


Οι πληροφορίες θέλουν το πακέτο πληρωμής να καλύπτει το μεγαλύτερο σύνολο των δικαιούχων, ωστόσο επειδή η συγκεκριμένη πληρωμή εντάχθηκε εκ των υστέρων στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, τα διαθέσιμα ποσά δεν αρκούν για να καλύψουν το σύνολο των αιτημάτων που υπολογίζονται κοντά στα 5 εκατ. ευρώ. Όπως εξηγούν στο agronews.gr αρμόδιοι, η πληρωμή θα γίνει τμηματικά ανά περιοχή, αφήνοντας μια μικρή εκκρεμότητα για τον Ιανουάριο του 2021, µε τη «βοήθεια» του ανανεωµένου για το 2021 µπάτζετ. Τονίζεται ότι η πληρωμή αφορά δικαιούχους των οποίων τα πορίσματα έχουν παραδοθεί στις κατά τόπους περιοχές, ενώ για όσους δεν υπάρχουν πορίσματα η πληρωμή θα γίνει σε δεύτερο χρόνο όταν τα σχετικά στοιχεία τους καταχωρηθούν στο σύστημα.

Ο αρχικός προγραμματισμός, τοποθετούσε την πίστωση πριν από τις αργίες των Χριστουγέννων. Σημειώνεται ότι αφορά δικαιούχους των οποίων τα πορίσματα έχουν παραδοθεί στις κατά τόπους περιοχές, ενώ για όσους δεν υπάρχουν πορίσματα η πληρωμή θα γίνει σε δεύτερο χρόνο όταν τα σχετικά στοιχεία τους καταχωρηθούν στο σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι τα ΠΣΕΑ του 2017 αφορούν τα αμύγδαλα της Λάρισας και τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Θεσσαλών Γη

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Όλυμπος-Κλιάφα
Επίλεκτος Κλωστουφαντουργία - stiafilco
Φαίδων Αρτοποιήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Νέος Αγών
thesnea.gr
  ^