cosmos
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα

Θυρίδες ΕΤΕ: Νέοι κατηγορούμενοι τραπεζικοί για υπεξαίρεση

Αφαίρεαν λίρς και κοσμήματ 30.000 ευρώ από θυρίδα

Θυρίδες ΕΤΕ: Νέοι κατηγορούμενοι τραπεζικοί για υπεξαίρεση
27.11.2020 | 09:22
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
Bruno Coffe
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τέσσερα άτομα παραπέμφθηκαν σε δίκη γιατί φέρονται ότι ευθύνονται για την εξαφάνιση χρυσών λιρών, κοσμημάτων και άλλων πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδα που παρέμεινε κλειστή επί πολλά χρόνια. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η βασική υπόθεση με τους άλλους 7 κατηγορούμενους.

Άλλοι τέσσερις υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας διώκονται για υπεξαίρεση πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδα υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ι. Δραγούμη, στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ενώ η δικάσιμος ορίστηκε για τα μέσα Δεκεμβρίου.

Κατηγορούνται για «υπεξαίρεση από κοινού, αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας», σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς η αξία των κλοπιμαίων κυμαίνεται γύρω στις 30.000 ευρώ. Προηγήθηκε μήνυση κληρονόμου θυρίδας που κατήγγειλε ότι την βρήκε κενή, όταν την άνοιξε ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα, το 2018.

Για το βασικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις διαρρήξεις περισσότερων από 10 θυρίδων, στο θησαυροφυλάκιο του ίδιου τραπεζικού υποκαταστήματος, αναμένεται η πρόταση εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή την απαλλαγή 7 κατηγορουμένων. Πρόκειται για έναν εν ενεργεία και 6 συνταξιούχους υπαλλήλους της τράπεζας σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπεξαίρεση, σε βαθμό κακουργήματος ενώ ένας από αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος μετά τον εντοπισμό μέρους των κλοπιμαίων, πριν σχεδόν δύο χρόνια.

Στην προκειμένη περίπτωση η επίδικη διάρρηξη της θυρίδας φέρεται ότι είναι μεταγενέστερη και γι’ αυτό δεν συσχετίστηκε με τις προηγούμενες. Οι τέσσερις νέοι κατηγορούμενοι (υπάλληλοι και προϊστάμενοι) ήταν αρμόδιοι στο τμήμα θυρίδων του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος, μετά την αποχώρηση των 7 συναδέλφων τους που κατηγορούνται για την κύρια υπόθεση.

Η αρπαγή των κλοπιμαίων προσδιορίζεται ότι έγινε το χρονικό διάστημα 2010-2018.

Το ιστορικό της υπόθεση είναι το εξής: Η θεία του μηνυτή απεβίωσε το 2009. Την επόμενη χρονιά, ο κληρονόμος ανιψιός άνοιξε τη θυρίδα και διαπίστωσε ότι περιείχε χρυσές λίρες και κοσμήματα ενώ τοποθέτησε μέσα και δικά του κοσμήματα και αλλά πολύτιμα αντικείμενα. Η συνολική αξία ανέρχεται σε περίπου 30.000 ευρώ. Η θυρίδα παρέμεινε κλειστή επί πολλά χρόνια.

Το 2018, ο καταγγέλλων μετέβη στο θησαυροφυλάκιο, μαζί με τη σύζυγό του. Άνοιξε τη θυρίδα, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία και διαθέτοντας σχετική δικαστική απόφαση, παρουσία συμβολαιογράφου, εφοριακού κ.α. Ο υπάλληλος της τράπεζας ανέβηκε στη σκάλα και χρησιμοποιώντας τα δύο κλειδιά άνοιξε τη θυρίδα η οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν κενή. Ο κληρονόμος έπαθε σοκ. «Άπλωνε τα χέρια του μέχρι το βάθος μήπως και βρει κάτι, αλλά μάταια» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε στη θυρίδα του παθόντος προέκυψε ότι: «Η πόρτα της θυρίδας και η κλειδαριά έχουν παραβιαστεί και επισκευαστεί κατά επαγγελματικό τρόπο. Η κλειδαριά είναι χαλασμένη , που σημαίνει ότι με το pass partout και με ένα οποιοδήποτε κλειδί μπορεί να ξεκλειδώσει. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος στον οποίο έχει χαλάσει. Μπορεί κατά τη διάρρηξη να είχε τραυματιστεί και σιγά -σιγά με τη χρήση να έσπασε» όπως αναγράφεται στα συμπεράσματα του πραγματογνώμονα.

Πηγή: grtimes.gr

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Ελλάδα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Κοσμηματοπωλείο Πλίτση
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^