cosmos
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Ξεκίνησε η διανομή tablets από τον Δήμο Βόλου σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Ξεκίνησε η διανομή tablets από τον Δήμο Βόλου σε παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών
23.11.2020 | 12:46
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Πανεπιστήμιο Frederick
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΕΔΑ ΘΕΣΣ - ΠΑΓΕΤΟΣ
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί αύριο η διανομή των 205 τάμπλετς που έχει προμηθευτεί ο Δήμος, προκειμένου να αποδώσει σε μαθητές οικογενειών που ζουν στο όριο της φτώχειας για να καλύψουν τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Ταμπλετ σε παιδιά αδύναμων οικογενειών του Βόλου

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που ανέλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία, τόνισε ότι «ο αριθμός των δικαιούχων μαθητών, που είναι παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, προέκυψε μέσα από τους καταλόγους των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά εάν διαπιστωθεί ότι κάποια παιδιά -αν και πληρούν τις προϋποθέσεις- έχουν παραλειφθεί για οιονδήποτε λόγο, τότε θα συμπεριληφθούν βεβαίως και αυτά και θα τους χορηγηθεί άμεσα τάμπλετ. Είναι άδικο να μην σταθούμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δίπλα σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα σε κάθε δύσκολη στιγμή για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Στις καταστάσεις περιλαμβάνονται δικαιούχοι οι οποίοι έχουν παιδιά που φοιτούν σε σχολεία, γίνεται αναφορά του σχολείου φοίτησης, ενώ κατά την παραλαβή τους οι γονείς συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν αντίστοιχο ηλεκτρονικό μέσω (Η/Υ, τάμπλετ ή λάπτοπ) για την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων, ενώ παράλληλα υπογράφουν με αριθμό ταυτότητας.

Είναι άδικο να μην σταθούμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δίπλα σε αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα σε κάθε δύσκολη στιγμή για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη”, υπογράμμισε ο κ. Αχιλλέας Μπέος.

Σημειώνεται ότι στις καταστάσεις περιλαμβάνονται δικαιούχοι που έχουν παιδιά που φοιτούν σε σχολεία, γίνεται αναφορά του σχολείου φοίτησης, ενώ κατά την παραλαβή τους οι γονείς θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν αντίστοιχο ηλεκτρονικό μέσω (Η/Υ, τάμπλετ ή λάπτοπ) για την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων. Θα υπογράφουν επίσης με αριθμό ταυτότητας.

Η διανομή ξεκίνησε σήμερα από τις 10:30 το πρωί, γίνεται μπροστά από το δημαρχείο Βόλου με προκαθορισμένο ραντεβού. Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται για την ώρα προσέλευσης. Η διανομή γίνεται με ραντεβού προκειμένου να μην επικρατήσει συνωστισμός και θα ολοκληρωθεί στη μία το μεσημέρι. Κατά τις ίδιες ώρες θα συνεχιστεί η διανομή και αύριο, Τρίτη.

Δευτέρα και Τρίτη τα νέα τεστ
Στο μεταξύ στις δηλώσεις του ο κ. Αχιλλέας Μπέος ενημέρωσε ότι την προσεχή Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου και την προσεχή Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου τις ίδιες ώρες και στα ίδια σημεία (ΚΑΠΗ Θεόφιλος στον Βόλο και ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας) θα επαναληφθεί η πρωτοβουλία – προσφορά του Δήμου προς τους δημότες για τη διενέργεια rapid tests, σε συνεργασία με την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον καθηγητή κ. Κων. Γουργουλιάνη. Όπως σημείωσε με τον τρόπο αυτό θα δοθεί, πέραν των άλλων, και μια καλή δυνατότητα να εκτιμηθεί η απόδοση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, αφού τα αποτελέσματα θα συγκριθούν με αυτά που είχαν προκύψει από τα αντίστοιχα τεστ της 6ης και 7ης Νοεμβρίου.

Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή: e-thessalia.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Bruno Coffe
Animus Benefits
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^