Λαρισαϊκά & Σχόλια

Να πιστοποιηθεί το ελληνικό βαμβάκι ως το μοναδικό παγκοσμίως non GMO

Μία πρόταση για τον οικολόγο υπουργο Γιάννη Τσιρώνη

11.10.2017 | 14:41
Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας
thesnea.gr

Ενδιαφέροντα στοιχεία για το αναπτυξιακό μοντέλο της Θεσσαλίας και της χώρας παρέθεσε στην ομιλία του χθες ο αναπλ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης. Σημείωσε ότι η Ολλανδία έχει απόδοση 1400 ευρώ ανά στρέμμα, το Ισραήλ 1240 και η Ελλ΄δα μόλις 180 ευρώ ανά στρέμμα, με τη Θεσσαλία να έχει τη μεγαλύτερη πρόσοδο με 320 ευρώ ανά στρέμμα. Σημείωσε δε ότι το Ισραήλ δεν έχει νερά, άρα το πρόβλημα της Θεσσαλίας δεν είναι το έλλειμμα νερού, αλλά το μοντέλο ανάπτυξης του αγροτικού της τομέα...

 Επειδή η διαπίστωση αυτή μας βρίσκει σύμφωνους, όπως και οι άλλες ότι ενώ στη Γερμανία δεν πετιέται ούτε ένα στάχυ, αφού πηγαίνει για βιομάζα, ενώ στην Θεσσαλία παρότι πριμοδοτείται με 10 ευρώ το στρέμμα η μη καύση σιτοκλαμιών, εντούτοις όλοι τις καίνε.. Όπως και η διαπίστωση ότι το τυρόγαλα με βάση και την πρακτική του Δημήτρη Κουρέτα, μπορεί να παοτελέσει τη βάση της πρωτεΊνης για ζωοτροφές, αντί να πετιέτεια στα ρέματα..

 Και επειδή συμφωνούμε με τη διαπίστωση ότι το ζητούμενοείναι να δοθεί προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προίόν, εκει άλλωστε βασίζουν και οιΟλλανδοί και οι Ισραηλινοί το γεωργικό τους μοντέλο, έχουμε να κάνουμ μία σοβαρή πρότση στον αναπληρωτή υπουργό:

 Με δεδομένο ότι υπάρχει τεχνολογικός εξοπλισμός και τεχνογνωσία στη Θεσσαλία στη βαμβακοκαλιέργεια, ας αναλάβει πρωτοβουλία ο οικολόγος πολιτικός να αναγνωριστεί και να πιστοποιηθεί το ελληνικό βαμβάκι, ως το μοναδικό μη γενετικά τροποιημένοπγκοσμίως, που είναι και να κατευθύνεται για φαρμακευτική χρήση, για κλωστή στο τσάί, ενώ τα υπολείματά του, το βαμβακέλαιο για τροφή και η βαμβακόπιττα για ζωοτροφή, στη βιολογική κτηνοτροφία..Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό γοια να μη μένουμε στις διαπιστώσεις και να προκρίνουμε ένα άλλομοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα.

 Και μετά ας συζητήσπουμε πως θα καλύψουμε το έλλειμμα νερού στο θεσσαλικό κάμπο, με μικρά ή μεσαία φραγματα, με τον Αχελώο ή χωρίς αυτόν, αν έχουμε ανάγκη την περίσσεια των χειμερινών υδάτων ή όχι του Άνω Ρου του Αχελώου, για παραγωγή πράσινης ενέγειας από υδατοπτώσεις, αν έχουμε λύσεις για να απ[οκαταστήσουμε το περιβάλλον στην ορεινή Αργιθέα, αν πρέπει να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της μη κατασκευής των έργων μεταφοράς νερού τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην κοιλάδα του Αχελώου, όπου πρόπερσι χάσαμε ιστορικά γεφύρια..

Να βάλουμε δηλαδή το άλογο μπροστά από το κάρο και όχι πίσω από αυτό...

 Αυτή είναι μία ολιστική αντίληψη για το περιβάλλον χωρίς δογματισμούς και συνθήματα.

 Διαφορετικά θα πούμε στον αναπληρωτή υπουργό ότι στο Ισραήλ κάνουν μεταφορά νερού από τον Ιορδάνη και στην Ολλανδια προσχώσεις με΄σα στη θάλασσα για να παράξουν εύφορες γαίες...

 Γ.Κ.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Δείτε ακόμα

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Ενωμένα Φροντιστήρια
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
axon
Παν. Θεσσαλίας - Βραδιά Ερευνητή

Fashion City Outlet
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
  ^