Λαρισαϊκά & Σχόλια

ICBS

Ορατός ο κίνδυνος να δούμε ξανά βουνό τα σκουπίδια στη Λάρισα...

Σε ιδιότυπη ομηρία οι συμβασιούχοι...

Ορατός ο κίνδυνος να δούμε ξανά βουνό τα σκουπίδια στη Λάρισα...
16.09.2017 | 09:49
thesnea.gr

 Το θέμα των συμβασιούχων επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο καθώς η νομοθετική ρύθμιση Σκουρλέτη δεν γίνεται αποδεκτή από το Ελεγκτικό συνέδριο και έτσι χιλιάδες συμβασιούχοι σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται και πάλι απλήρωτοι και σε ομηρία. Στο Ν. Λάρισας είναι περίπου 350, εκ των οποίων 236 μόνο το Δήμο Λαρισαίων. Ο επίτροπς δεν υπογράφει τη μισθοδοσία τους και οι υπάλληλοι των δήμων ξεκινούν αποχή και καταλήψεις σο μηχανοστάσιο..

 Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου το επόμενο τετραήμερο, η μη αποκομιδή των σκουπιδιών θα δημιουργήσει και πάλι συνθήκες πίεσης και αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πόλη.. οι εικόνες από το βουνό με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν δίπλα στους κάδους, είναι νωπές, από τα μέσα Ιουνίου...

 Η κυβέρνηση ακροβατεί ανάμεσα στο Σύνταγμα που απαγορεύει από το 2008, ανανέωση συμβάσεων και στις πιέσεις των δανειστών που έχουν θέσει πλαφόν για τις ετήσιες προσλήψεις (δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τους 10..000 ετησίως, ενώ οι συμβασιούχοι είναι 7500, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζονται οι προσλήψεις σε Υγεία και παιδεία).

 Έτσι έχουμε την ιδιόρρυθμη κτάσταση εργαζόμενοι κάτω από δύσκολες συνθήκες (είχαμε δύο θανάτους υπαλλήλων καθαριότητας το καλοκαίρι) να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται και οι δήμοι να πετούν το μπαλάκι στον επίτροπο...

 Ο Επίτροπος, λόγω υποχρεώσεων, θα απουσιάζει τις πρώτες ημέρες και της ερχόμενης εβδομάδας, όπως έκανε γνωστό proχθες βράδυ – κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και σε αυτή την περίπτωση, εφόσον δεν υπογραφούν τα εντάλματα έως την ερχόμενη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, τότε οι εργαζόμενοι δεν θα πληρωθούν τους μισθούς Ιουλίου και Αυγούστου, νωρίτερα του Οκτωβρίου.


 Πρόκειται για 230 συμβασιούχους που απασχολούνται κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από τα μέσα Ιουλίου, περίοδος που υπέγραψαν νέες συμβάσεις, μετά και την πολυήμερη απεργία τους το περασμένο καλοκαίρι.
Απεργιακή κινητοποίηση που όπως είναι γνωστό έληξε μετά και τη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ, στους Δήμους ενώ οι εν λόγω συμβασιούχοι υπέγραψαν νέες συμβάσεις με αφορμή και θέματα δημόσιας υγείας.


 Πρόκειται για εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα καθώς δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου ενώ, παρά τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, σε πανελλαδικό επίπεδο άλλοι Επίτροποι ενέκριναν τα εντάλματα και άλλοι όχι, προκαλώντας ερωτηματικά.

 Και όσο θα συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες η αποχή και οι καταλήψεις στο αμαξοστάσιο, τόσο η υπόθεση θα .. βρωμάει...

Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Δείτε ακόμα

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
kayak

ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Κατηγορίες και Θέματα

Ακολουθήστε μας
  ^