cosmos

Λαρισαϊκά & Σχόλια

Τα διόδια από τον Πυργετό σε βγάζουν στον παράδρομο!

Η δίκαιη αγανάχτηση Λαρισαίου και η απάντηση της κοινοποπραξίας...

Τα διόδια από τον Πυργετό σε βγάζουν στον παράδρομο!
04.04.2017 | 12:52
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες

Απηύδησε ο παλιός δήμαρχος Γιάννουλης - Φαλάνης και γνωστός οινοποιός-αμπελοκαλλιεργητής Τάκης Αλατάς - και δεν είναι ο μόνος- με την κατάσταση στα διόδια του Πυργετού... Εδώ και αρκετές εβδομάδες λοιπόν όσοι μετακινούνται προς Πλαταμώνα - Θεσσαλονίκη, πληρώνουν κανονικά τα διόδια στον Πυργετό, αλλά αντί όπως παλιά να συνεχίζουν στο νεό τμήμα της Εθνικής (μέχρι και την Αιγάνη) οδηγούνται στον παράδρομο.. Δικαίως  διαμαρτυρήθηκε πως είναι δυνατόν να πληρώνει διόδια για να χρησιμοποιεί αντί της εθνικής οδού , τον παράδρομο. Επικοινώνησε λοιπόν με το τμήμα δημοσίων σχέσεων των Αυτοκινητόδρομων Αιγαίου, για να παραπονεθεί, αλλά του είπαν τα γνωστά, ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή και θα λήξει το Σάββατο όταν θα παραδοθούν σε λειτουργία οι σήραγγες που θα βγάζουν πάνω στην Εθνική οδό, όπως παλιά .

 (Σ.Σ. την Πέμπτη γίνονται τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό, ο οποίος νομιμοποιεί με την παρουσία του και την ύπαρξη διοδίων στην κοιλάδα των Τεμπών, στον παλιό δρόμο, άρα τη μη ύπαρξη εναλλακτικού δρόμου για τους διερχόμενους, κάτι που αντίκειται στο .. "ευρωπαϊκό κεκτημένο" στο οποίο αρέσκεται συχνά -πυκνά να αναφέρεται το τελευταίο διάστημα, για να μην πούμε για το κίνημα όταν ήταν στην αντιπολίτευση "δεν πληρώνω")...

 Αξίζει πάντως να τονιστεί σε ότι αφορά τα διόδια, με την ενσωμάτωση των σηράγγων στην ΠΑΘΕ, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ":

"Η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων, μήκους 6 χλμ., σε συνδυασμό με δύο ακόμη δίδυμες σήραγγες σε Τέμπη και Πλαταμώνα, θα τεθούν  στη διάθεση των οδηγών σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Πρόκειται για την παράκαμψη ενός από τα πλέον επικίνδυνα κομμάτια του εθνικού δικτύου, που θα φέρει κατά μισή ώρα πιο κοντά την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη.

Ο παλαιός δρόμος θα παραμείνει ως μια πιο οικονομική λύση μετακίνησης, καθώς τα διόδια Πυργετού θα μετακινηθούν στα Αμπελάκια, με χρέωση κατά 35% φθηνότερα για όσους δεν επιθυμούν να περάσουν από τις σήραγγες, ενώ σταθμός διοδίων θα λειτουργήσει και πάλι στα Τέμπη. Σημειώνεται ότι τα φορτηγά από τριαξονικά και επάνω δεν θα έχουν δικαίωμα διέλευσης από την παλαιά Εθνική, θα «κόβονται» στα διόδια των Τεμπών. Στο σύνολο της διαδρομής από Μακρυχώρι ως Λεπτοκαρυά η χρέωση θα ανέλθει σε 15,10 από 14,80 ευρώ που είναι σήμερα.

Μαλιακός - Κλειδί
Μήκος 25 χλμ.
3 δίδυμες σήραγγες συνολικού
μήκους 10,7 χλμ.
Χρονοαπόσταση: 15 λεπτά από 30-45 λεπτά / Αθήνα - Θεσσαλονίκη: 4 ώρες και 15 λεπτά.
Διόδια 5,70 ευρώ από 3,30."

Εννοείται ότι για την έξοδο σε Πλαταμώνα- Νέους Πόρους, ή στον κόμβο Μεσάγγαλα- Καστρί Λουτρό, θα υπάρχουν πλευρικά διόδια...

Γ.Κ.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Δείτε ακόμη

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΔΠΜΣ - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού [ΣΑΤΠ]
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δαλαβίκας Bikes
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^