Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Μικρές Αγγελίες

Πολλές οι αντιδράσεις από την κατακόρυφη μείωση της συνδεδεμένης στους σπόρους σποράς

Κάτω από το μισό του προβλεπόμενου

Πολλές οι αντιδράσεις από την κατακόρυφη μείωση της συνδεδεμένης στους σπόρους σποράς
15.05.2018 | 11:39
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση, που καθορίζει το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα των σπόρων σποράς, για το έτος ενίσχυσης 2017. Το ποσό ανέρχεται στα 312,66 ευρώ/εκτάριο (31,27 ευρώ/στρέμμα). Ο λόγος που είναι χαμηλότερο από την ενδεικτική τιμή που έχει ορίσει η Ελλάδα, είναι το γεγονός ότι η επιλέξιμη έκταση στον τομέα των σπόρων σποράς για το 2017 ξεπερνά την έκταση αναφοράς των 4.285 εκταρίων.

Με βάση πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν δηλωθεί 93.708 στρέμματα με σπόρους σποράς, που σημαίνει λίγο παραπάνω από το διπλάσιο της έκτασης αναφοράς (42.850 στρέμματα). Αυτό οδήγησε στη μείωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο μισό, σε σχέση με την τιμή αναφοράς που είναι τα 68,4 ευρώ το στρέμμα.

Το θέμα, επειδή έχει διαρρεύσει ήδη το ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν είχε οριστικοποιηθεί με υπουργική απόφαση, έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων από τους παραγωγούς, που έσπειραν τα χωράφια τους με σκοπό την σποροπαραγωγή, καθώς, όπως αναφέρουν σε σχόλιά τους στα social media, δεν είναι δυνατόν κάθε χρονιά να πολλαπλασιάζονται τα στρέμματα σποροπαραγωγής και να μειώνεται σε τέτοιο βαθμό η συνδεδεμένη ενίσχυση που τους αναλογεί. Να σημειωθεί ότι για το έτος ενίσχυσης 2016 (πληρωμή 2017) η συνδεδεμένη στήριξη ήταν 43,9 ευρώ/στρέμμα, ενώ για το έτος ενίσχυσης 2015 (πληρωμή 2016) η συνδεδεμένη στήριξη ήταν 70 ευρώ/στρέμμα.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

ΑΣ Φαρσάλων Γη

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
ΘεσΓηΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^