Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ειδήσεις, νέα για Πολιτισμός

Αφιέρωμα στη μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας

Αφιέρωμα στη μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη
13.02.2018 | 13:44
thesnea.gr

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας
Αφιέρωμα στη μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη

 

Μία ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στη μουσική του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη, Ντίνου Κωνσταντινίδη θα πραγματοποιηθεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας (Σ.Ο.Λ) το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στις 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Το φιλόμουσο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αντιπροσωπευτικά έργα της συνθετικής πορείας του κορυφαίου δημιουργού. Τα έργα που θα ακουστούν στη συναυλία είναι τα εξής: Πρελούδια (Dreams – Earth – Heavens) για Ορχήστρα Εγχόρδων, το Κοντσέρτο για άλτο σαξόφωνο και ορχήστρα δωματίου (Midnight Fantasy II), η Σουίτα για δύο πιάνα και έγχορδα («Η Σουίτα του Διάκου») και το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα δωματίου Νο.2. (Grecian Variations). Σολίστ αυτής της μουσικής βραδιάς είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθανάσιος Ζέρβας (άλτο σαξόφωνο & μουσική διεύθυνση), η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη (πιάνο) και ο μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, Χρήστος Κτιστάκης (πιάνο & μουσική διεύθυνση).

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, μία ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει το κοινό, αφού, μέσω διαδικτυακής σύνδεσης (skype), ο συνθέτης θα απευθύνει έναν χαιρετισμό από τη μακρινή Λουϊζιάνα των ΗΠΑ προς τους μουσικούς, τους φίλους της Σ.Ο.Λ. και το φιλόμουσο κοινό.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός στην πόλη της Λάρισας. Μια συναυλία επικεντρωμένη στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία, η οποία εγκαινιάζει ταυτόχρονα έναν νέο καλλιτεχνικό προσανατολισμό της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας. Μια μουσική βραδιά πλούσια σε ηχοχρώματα, μουσικές ιδέες και εναλλαγές καλλιτεχνικών παρουσιών που συμβολίζουν έμμεσα την πληθωρική δράση και την πολυσχιδή προσωπικότητα του διακεκριμένου Έλληνα μουσουργού και πανεπιστημιακού δασκάλου Ντίνου Κωνσταντινίδη.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτισμός

comments powered by Disqus
Horizon - Ενεργειακή Κατασκευαστική
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
ΕυρωπρόοδοςΤζαβέλλας - Θέρμανση - Φυσικό Αέριο
Κρεοπωλείο Φάρμα Μπαϊράμογλου
  ^