Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Επανεξέταση των μειώσεων σε επιδόματα τριτέκνων προαναγγέλλει η Φωτίου

«Εδώ είμαστε να το ξαναδούμε» διαβεβαίωσε για το θέμα η αναπληρώτρια υπουργός

Επανεξέταση των μειώσεων σε επιδόματα τριτέκνων προαναγγέλλει η Φωτίου
12.01.2018 | 17:42
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

 

Διαβεβαιώσεις στους ίδιους τους τριτέκνους/πολυτέκνους αλλά και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν για τις μειώσεις επιδομάτων στους δικαιούχους με συγκριτικά υψηλότερα εισοδήματα έδωσε από το βήμα της Βουλής η Θεανώ Φωτίου, προαναγγέλλοντας θετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος.

Η κυρία Φωτίου παραδέχτηκε στην ομιλία της στη Βουλή ότι οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες των τριτέκνων και των πολυτέκνων θα δουν μειώσεις στα επιδόματά που λαμβάνουν. Διαβεβαίωσε, όμως, ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν οι αλλαγές θα γίνουν πριν ή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. «Είμαστε εδώ ώστε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και αυτές τις μειώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε, επίσης, ότι εντός του 2018 θα εφαρμοστούν «μεγάλες πολιτικές για το παιδί. «Θα το δείτε αυτό και πολύ σύντομα» ξεκαθάρισε.

Υπενθύμισε, πάντως, ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αυξάνεται σημαντικά το κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα. Τόνισε, δηλαδή, ότι θα λάβουν επίδομα 800.000 οικογένειες και από αυτές οι 738.000 «θα δουν μεγάλες αυξήσεις». «Πολύ μεγάλες αυξήσεις θα δουν αυτοί που έχουν το ένα και τα δύο παιδιά, αφού από 40 ευρώ που έπαιρνε το παιδί, θα πάρει τώρα 70 ευρώ τον μήνα και από 80 ευρώ που έπαιρναν τα δύο παιδιά στη δίτεκνη οικογένεια, θα πάρει τώρα 140 ευρώ τον μήνα» ανέφερε η κυρία Φωτίου.

Για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες η κυρία Φωτίου ανέφερε ότι είναι περίπου 100.000. Εξ’ αυτών οι 50.000 θα λάβουν αυξήσεις ενώ οι υπόλοιπες που έχουν υψηλότερο εισόδημα θα υποστούν μειώσεις. Συνολικά, πάντως, όπως ανέφερε οι τρίτεκνοι θα λάβουν 420 ευρώ επιπλέον (από 2.940 ευρώ θα ανέβουν στα 3.300 ευρώ). Οι τετράτεκνοι θα πάρουν επιπλέον 1.120 ευρώ, (από 3.920 ευρώ θα πάνε στα 5.040 ευρώ). Οι πεντάτεκνοι θα πάρουν 1.820 ευρώ επιπλέον (από 4.900 ευρώ σε 6.720 ευρώ) και Οι εξάτεκνοι θα λάβουν επιπλέον 2.520 ευρώ (από 5.880 ευρώ σε 8.400 ευρώ).

Πηγή news247.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

comments powered by Disqus
100 Χρόνια ZAGORIN
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κρεοπωλείο Φάρμα Μπαϊράμογλου
Φαίδων Αρτοποιήματα
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^