Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Γιλντιρίμ: «Γκρίζο» το καθεστώς για 132 βραχονησίδες στο Αιγαίο

«Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που θα αφήσει κάτι αναπάντητο»

Γιλντιρίμ: «Γκρίζο» το καθεστώς για 132 βραχονησίδες στο Αιγαίο
13.12.2017 | 11:20

Το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης επανέφερε στο προσκήνιο η Άγκυρα, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί , μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό, απαντώντας στον αρχηγό του αντιπολιτευτικού CHP, Κεμάλ Κιλιντσνάρογλου.

Απαντώντας στον Κιλιντσνάρογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Ερντογάν πως έχει «δωρίσει» 18 νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα, ο Γιλντιρίμ τόνισε πως «κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας ούτε ένα πετραδάκι δεν αφήσαμε να φύγει από τα νησιά του Αιγαίου».

«Η πρώτη διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου ήταν στην κρίση των Ιμίων και τότε η Τουρκία έδειξε ξεκάθαρα τη θέση της σε αυτό το θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Γκρίζο καθεστώς στο Αιγαίο»
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σημείωσε πως «υπάρχει ένα «γκρίζο καθεστώς» όσον αφορά στις 132 βραχονησίδες στο Αιγαίο», ξεκαθαρίζοντας πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην ζημιωθούν ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που θα αφήσει κάτι αναπάντητο. Αυτό ας το γνωρίζουν όλοι».

«Γιατί να μην αλλάξει η Συνθήκης της Λωζάννης;»
Ακόμη, ανέδειξε εκ νέου τις πρόσφατες τοποθετήσεις Ερντογάν, σχετικά με την «επικαιροποίηση» της Συνθήκης, τονίζοντας ότι οι σχετικές αναφορές του κ. Ερντογάν αφορούν τα δικαιώματα των «ομογενών», όπως χαρακτήρισε τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, στην Ελλάδα.

«Είναι λάθος να πούμε στην Ελλάδα, η οποία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία, ότι πρέπει να την αλλάξουμε;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει εθνική ευθύνη».Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

comments powered by Disqus
100 Χρόνια ZAGORIN
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κρεοπωλείο Φάρμα Μπαϊράμογλου
Φαίδων Αρτοποιήματα
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^