Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Αλλόνησος : Συνεχίζεται η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

Τι δήλωσε στο thessaliatv.gr ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλογιάννης

Αλλόνησος : Συνεχίζεται η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα
12.10.2017 | 13:50

Συνεχιζεται η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή των Βορείων Σποράδων μετά τον κύριο και μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στις 1:49 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σκύρου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στον Βόλο και σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας.Αρκετοί Βολιώτες πετάχτηκαν απο τον ύπνο τους.Από τις 2:00 τα ξημερώματα έχουν σημειωθεί 13 ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην περιοχή.Ο σεισμός ανησύχησε τους κατοίκους της Αλλονήσου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο thessaliatv.gr o αντιδήμαρχος του νησιού Κωστα Καλογιάννη δεν σημειώθηκαν ζημιές παρα μόνο ανησυχία λόγω της έντονης βοής κατά την διάρκεια του σεισμού.
Σύμφωνα με την καταγραφή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, δέκα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό σημειώθηκε μετασεισμός 3 Ρίχτερ 35 χλμ Βορειοδυτικά της Σκύρου. Ακολούθησε στις 2:07 σεισμός 2,3 Ρίχτερ 34 χλμ Ανατολικά της Αλοννήσου και τρία λεπτά αργότερα σεισμική δόνηση 2,2 Ρίχτερ με επίκεντρο και πάλι το ίδιο σημείο. Στις 2:24 σημειώθηκε η τρίτη σεισμική δόνηση στην περιοχή της Σκύρου έντασης 2,7 Ρίχτερ ενώ στις 2:37 καταγράφηκε νέος σεισμός 2,3 Ρίχτερ 31 χλμ Ανατολικά της Αλοννήσου.Ακολούθησε ο έκτος μετασεισμός στις 3:18 έντασης 2,4 Ρίχτερ 29χλμ Ανατολικά της Αλοννήσου, στις 5:56 σεισμός 2,2 Ρίχτερ στα 25 χλμ από την Αλόννησο και στις 6:08 σεισμός 2,6 Ρίχτερ με επίκεντρο 34χλμ Ανατολικά της Αλοννήσου.Στις 7:45 σήμερα το πρωί το επίκεντρο του σεισμού έντασης 2,3 Ρίχτερ εντοπίζεται 15χλμ Βορειοδυτικά της Σκιάθου και περίπου δύο ώρες μετά σημειώθηκε 27χλμ Ανατολικά της Αλοννήσου.
Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε με νέο σεισμό στις 10:55 έντασης 2,2 Ρίχτερ 28χλμ Ανατολικά της Αλοννήσου και στις 11:32 καταγράφηκε ο 12ος μετασεισμός 2,6 Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου.Στις 12:15 σημειώθηκε νέος μετασεισμός 2,6 Ρίχτερ κοντά στην Αλόννησο.Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στη Σκύρο.
«Ο σεισμός είχε βάθος της τάξεως των 8 χλμ. Δεν υπήρχαν ζημιές ούτε στις Σποράδες, ούτε στη Σκύρο. Απλώς λόγω της ώρας που σημειώθηκε, έγινε αντιληπτός στη μισή Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας. Παράλληλα πρόσθεσε πως «είχαμε την ενεργοποίηση ενός κλάδου του ρήγματος της Ανατολίας».

Σπύρος ΜπαξεβάνοςΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

comments powered by Disqus
Θες Γάλα e-shop
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Τζαβέλλας - Θέρμανση - Φυσικό Αέριο100 Χρόνια ZAGORIN
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Φαίδων Αρτοποιήματα
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^