Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ειδήσεις, νέα για Ελλάδα

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Πόσοι είναι και τι μισθούς παίρνουν εν έτη 2017

Μεταξύ των υπουργείων που παρατηρήθηκε αύξηση τακτικού προσωπικού ήταν και το υπουργείο Υγείας

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Πόσοι είναι και τι μισθούς παίρνουν εν έτη 2017
12.10.2017 | 12:11
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Μια επικαιροποιημένη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο σε ότι αφορά το απασχολούμενο προσωπικό, το καθεστώς απασχόλησης και τις απολαβές των εργαζομε΄νων δίνει το αρμόδιο Μητρώο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ στο «BHMA» και βάσει τον στοιχείων από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, φέτος καταγράφηκε μικρή αύξηση του τακτικού προσωπικού, μονίμων και ΙΔΑΧ ενώ περισσότεροι κατά 1.293, ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία και στους λοιπούς δημόσιους φορείς, τον Αύγουστο του 2017 (566. 022) συγκριτικά με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους για τον ίδιο μήνα.

Μεταξύ των υπουργείων που παρατηρήθηκε αύξηση τακτικού προσωπικού ήταν και το υπουργείο Υγείας (αύξηση 1.330 άτομα) και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (αύξηση 667, κυρίως λόγω της σύστασης των Κέντρων Κοινότητας).

Σημειώνεται όμως πως βάσει των συνολικών στοιχείων του έτους 2017 για τις αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις οι ΟΤΑ, το Υπ. Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Υγείας παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες «απώλειες» σε ανθρώπινο δυναμικό μέχρι και τον Αύγουστο του 2017.

Σε ότι αφορά τις αμοιβές το 2ο τρίμηνο του 2017, η κατανομή με βάση τις συνολικές καθαρές αποδοχές τον τελευταίο μήνα, δείχνει ως προς το αθροιστικό ποσοστό, ότι το 80% των εργαζομένων στο δημόσιο είχε καθαρές αποδοχές μέχρι 1.300ευρώ, το 50% είχε καθαρές αποδοχές κάτω των 1.000 ευρώ, το 44% από 1.000-1.500 ευρώ και το 3,6% απολαβές 1.500 - 2.100ευρώ.

Όσο κι αν οι αριθμοί είναι ... αριθμοί, η αποτύπωσή τους δίνει «τροφή» για αναλύσεις ανάλογα με την οπτική προσέγγισης. Όταν μάλιστα οι στατιστικές αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, huffingtonpost.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Άλλες ειδήσεις για Ελλάδα

comments powered by Disqus
Θες Γάλα e-shop
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Τζαβέλλας - Θέρμανση - Φυσικό Αέριο100 Χρόνια ZAGORIN
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Φαίδων Αρτοποιήματα
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^