Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ειδήσεις, νέα για Πολιτική

Λαγκάρντ αποθεώνει Τσίπρα! "Ήταν πάντα σοβαρός - Ήθελε να αλλάξει τους κανόνες"

Ύμνοι για τον Αλέξη Τσίπρα από την Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ αποθεώνει Τσίπρα!
17.07.2017 | 16:15
Νέος Αγων

 

Ύμνοι για τον Αλέξη Τσίπρα από την Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική τηλεόραση, δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως ήταν πάντα σοβαρός και σεβόταν τη θέση του.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη για την Ελλάδα συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε κυριακάτικη εκπομπή του France 2.

Όταν ο δημοσιογράφος, Laurent Delahousse, τη ρώτησε για την περίοδο του 2015 και τις συναντήσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρεται με τα θερμότερα λόγια στον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας πως απέφευγε τα πολιτικά παιχνίδια, τις στρατηγικές και τις… πόζες.


«Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, η στάση του ήταν πάντα σοβαρή, στην ιδεολογική του γραμμή, με τις δικές του προτεραιότητες, με το δικό του σύνθετο πολιτικό πρόγραμμα και μια εξίσωση να λύσει», τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ. Όπως λέει η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας «ήταν πάντα σοβαρός και δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής και εντυπώσεων», ενώ όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πως ο Έλληνας πρωθυπουργός σεβόταν τη θέση του και ανταποκρίθηκε σε αυτό για το οποίο εξελέγη, απάντησε μονολεκτικά: «Απόλυτα».

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, συνειδητοποίησε γρήγορα συμμετείχε σε ένα συλλογικό παιχνίδι με όλη την ευρωζώνη και με κανόνες που ήταν προδιαγεγραμμένοι. «Είχαν τη φιλοδοξία (σ.σ. μάλλον μιλάει και για τον Αλέξη Τσίπρα και για τον Γιάνη Βαρουφάκη, για τους οποίους τέθηκε η ερώτηση) να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες από την πρώτη μέρα, νομίζω ότι γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι δεν θα το κατάφερναν μόνοι τους αλλά το ’18 ή το ’19, με μια δυνατότητα προσαρμογής».

Πηγή newsit.grΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Πολιτική

comments powered by Disqus
100 Χρόνια ZAGORIN
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κρεοπωλείο Φάρμα Μπαϊράμογλου
Φαίδων Αρτοποιήματα
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^