Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Ειδήσεις, νέα για Αγροτικά

Μικρές Αγγελίες

Αλλαγές και στα τέλη άρδευσης φέρνει το πολυνομοσχέδιο Σκουρλέτη

Για όσες ΔΕΥΑ ασχολούνται με την άρδευση

16.07.2017 | 19:44
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

Αλλαγές και ρυθμίσεις και για τους αγρότες φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους δήμους και τα τέλη ύδρευσης αλλά και ευνοϊκές διατάξεις, για όσους έχουν οφειλές προς τους δήμους. Το πολυνομοσχέδιο αναφέρεται σε ΔΕΥΑ, που λειτουργούν σε 130 δήμους της χώρας και καλύπτουν τις ανάγκες πάνω από 5 εκατομμυρίων πολιτών.

Ειδικότερα, στο άρθρο 5, της αιτιολογικής έκθεσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, «συμπεριλαμβάνονται πλέον στα έσοδα των ΔΕΥΑ το τέλος χρήσης δικτύων αποχέτευσης και ομβρίων, το τέλος αντικατάστασης υδρομετρητή, καθώς και τα έσοδα από την άρδευση, στην περίπτωση που η ΔΕΥΑ αναλαμβάνει και το αντικείμενο αυτό».

Το νομοσχέδιο προβλέπει μια σειρά από ευνοϊκές διατάξεις για όσους χρωστούν σε πρόστιμα, κλήσεις, τέλη και εισφορές. Αφορά φυσικά και τους αγρότες, τις μονάδες και κυρίως τους κτηνοτρόφους και αναφέρεται και στα τέλη άρδευσης ενώ φέρνει νέες ρυθμίσεις για τις μισθώσεις περιπτέρων και κυλικείων.

Σημαντικό είναι πως απαλλάσσονται προσαυξήσεων οφειλέτες, που καταθέτουν χρήματα για εφάπαξ πληρωμή ενώ δίνει τη δυνατότητα δόσεων για οφειλές, όπως πρόστιμα, κλήσεις, τέλη και εισφορές. Οι αιτήσεις των οφειλετών πρέπει να κατατεθούν εντός 4 μηνών, από την ψήφιση και δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, σε ΦΕΚ. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μέρες από την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση, αλλιώς η ρύθμιση χάνεται.

Το νομοσχέδιο Σκουρλέτη φέρνει ευνοϊκές διατάξεις και για τους δημοσίους υπαλλήλους, που υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές και για όσους υπηρετούν ως αιρετοί στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Κυρίως δίνει κίνητρα για δημοσίους υπαλλήλους, εφόσον υπάρχουν οι σχετικοί πόροι, για ορεινούς και παραμεθόριους ΟΤΑ α΄βαθμού, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένοι δήμοι έχουν το οικονομικό περιθώριο για να το πράξουν.

Οι ευεργετικές αυτές διατάξεις αφορούν δήμους ορεινούς /παραμεθόριους με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκων (εφόσον πάνω από το 50% της περιοχής ορίζεται ως ορεινή) αλλά και για όσους είναι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό κάτω των 18.000 κατοίκων, για να παραμείνουν σε αυτές τις περιοχές με κριτήριο, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τα κίνητρα αφορούν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής για υπαλλήλους των δήμων, γιατρούς, νοσηλευτές Κέντρων Υγείας, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, ότι υπάρχουν οι συγκεκριμένοι πόροι.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και μία σειρά από διατάξεις και για τις ανώνυμες αναπτυξιακές εταιρίες, που είχαν δημιουργηθεί από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις αλλά και για το καθεστώς εκκαθάρισης, σε όσες δεν κατάφεραν να σταθούν.

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε

ΑΣ Φαρσάλων Γη

Άλλες ειδήσεις για Αγροτικά

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
ΘεσΓηΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
  ^