ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Εγκαινιάζεται η λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας λιμένος Βόλου
Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί

14.07.2016 | 13:54
Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 10.30 το πρωί, στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας λιμένος Βόλου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS».
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση του Οργανισμού Λιμένος, εκ μέρους των εργαζομένων του Δ.Σ. του προέδρου, Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ενώ τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.Το έργο εγκατάστασης του νέου ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ISPS, κόστισε 760.000 € και έγινε μέσω του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά τα μέτρα ασφαλείας κυρίως για τα πλοία που έρχονται στο λιμάνι από το εξωτερικό.
Η ολοκλήρωση του έργου προχωράει με την εγκατάσταση των καμερών, που αποτελούν το σύστημα επίβλεψης, ενώ προσλήφθηκε εταιρία security, στελέχη της οποίας εκπαιδεύονται, στο συγκεκριμένο αντικείμενο την περίοδο αυτή.
Εκτιμάται ότι η πλήρης λειτουργίας του συστήματος θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με την ολοκλήρωση τα εκπαίδευσης του προσωπικού της εταιρίας security.Με το έργο δημιουργείται ένα Κέντρο Ασφάλειας στο λιμάνι, θα συγκεντρώνονται σε πραγματικό χρόνο, μέσω εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, το σύνολο των πληροφοριών ασφάλειας.
Το έργο αποτελείται από Φυλάκιο Κεντρικής Πύλης / Κέντρο Ελέγχου Ασφάλειας (ΚΕΑ), Φυλάκιο Προβλήτα Νο 3, Σύστημα επιτήρησης με κάμερες, συστήματα επικοινωνίας με φυλάκια, Ηλεκτρικούς μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης, Ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων, Περιφράξεις, θύρες εισόδου-εξόδου οχημάτων, Υπερυψωμένη πλατφόρμα ελέγχου Φ/Γ οχημάτων, Προκατασκευασμένα στηθαία σκυροδέματος τύπου JERSEY και Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό – κόμβοι διανομής – καλωδιώσεις.Αναμενόμενα οφέλη από την ολοκλήρωσή του είναι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας εντός της περιμέτρου του Λιμένα Βόλου καθώς και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το λιμάνι και αυτοματοποίηση σχετικών διαδικασιών με την ηλεκτρονικοποίησή τους.
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.11.2025 | 12:44
Δ. Λαρισαίων: Ανοίγει επίσημα στο κοινό ο Ιπποκράτειος Βοτανικός Κήπος στο Πάρκο Αλκαζάρ - ΛΑΡΙΣΑ | 12.11.2025 | 12:33
Κόκκαλης: Κίνδυνος αποκλεισμού αγροτεμαχίων από την προκαταβολή βασικής - ΕΛΛΑΔΑ | 12.11.2025 | 12:28
Καιρός: Δημιουργήθηκε ατμοσφαιρικό βουνό - Ο «ΗΡΑΚΛΗΣ» επιμένει για βαρυχειμωνιά - ΛΑΡΙΣΑ | 12.11.2025 | 12:24
Παγκόσμια ημέρα διαβήτη η 14η Νολεμβρη συνένετυη τύπου του συλλόγου Λάρισας (ΦΩΤΟ - ΛΑΡΙΣΑ | 12.11.2025 | 11:56
Μεγάλη και αθρόα συμμετοχή συνταξιούχων στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.11.2025 | 11:31
Αυγενάκης: «Οι προσωπικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται» λέει για τον Φραπέ – Κατηγορεί την αντιπολίτευση για ψέμματα - ΕΛΛΑΔΑ | 12.11.2025 | 11:22
Ξάνθη: Νέο περιστατικό ανήλικης βίας – 15χρονος στο νοσοκομείο μετά από επίθεση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.11.2025 | 11:17
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών και η έλλειψη ρευστότητας στη Θεσσαλία
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 17:50
Νέα τραγωδία συγκλονίζει τη Λάρισα: Νεκρός 26χρονος φοιτητής μετά από πτώση από πεζογέφυρα - ΒΟΛΟΣ | 11.11.2025 | 08:02
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από τη ζωή 58χρονος απόστρατος αξιωματικός - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 15:35
Θλίψη στη Λάρισα για την Ανθία Τσαγγαρά που πέθανε μόλις στα 18 της χρόνια - ΛΑΡΙΣΑ | 11.11.2025 | 15:41
Λάρισα: Σύζυγος εργαζόμενης χειροδίκησε σε βάρος του αντιδημάρχου Αχιλλέα Κέλλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.11.2025 | 07:57
Τακούδης για τελευταίο κύμα: Πολλά χιλιοστά βροχής στη Δυτική Θεσσαλία, ήπιες βροχές στη Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.11.2025 | 09:46
Τρίκαλα: 55χρονος παγιδεύτηκε σε έρημο ορεινό χωριό – «Εγκλωβισμένος για 7η ημέρα» - ΕΛΛΑΔΑ | 11.11.2025 | 15:31
Στο κέντρο της Αθήνας αγρότες και κτηνοτρόφοι - Διαμαρτυρία σε υπουργείο και ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 11.11.2025 | 17:40
Καιρός: Έρχονται «θερμά» Χριστούγεννα - Προειδοποίηση meteo για τον Δεκέμβριο 2025






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed