Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Τοπικά & Παραπολιτικά

Μικρές Αγγελίες

Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα στις θεσσαλικές πόλεις δημιουργούν περιφερειακή συνείδηση

Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη για την τοπική οικονομία

Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα στις θεσσαλικές πόλεις δημιουργούν περιφερειακή συνείδηση
01.12.2017 | 10:58
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM

Πέρα από τις μικροτοπικιστικές αντιπαραθέσεις, πέρα από την κόντρα των θεσσαλικών πόλεων, είτε αθλητική με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, είτε εμπορικών συλλόγων και άλλων κοινωνικών ομάδων, η Θεσσαλία θέλοντας και μη αποκτά περιφερειακή συνείδηση, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον της.  Αιχμή του δόρατος για τη σύγκλιση είναι ο τουρισμός και κάθε τι που γίνεται προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσής του, λειτουργεί θετικά και πολλαπλασιαστικά για όλη την τοπική οικονομία της περιφέρειάς μας.. Το εγχείρημα του Δήμου Λαρισαίων για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου, στο πάρκο του Αλκαζάρ, φαίνεται ότι συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή και ερχεται να προστεθεί στα πετυχημένα εγχειρήματα του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα, αλλά και των δράσεων του Βόλου για τα Χριστούγεννα..

 Έτσι πληροφορούμαστε ότι από την Κοζάνη έχουν κλείσει 4ήμερες εκδρομές μέσα στα Χριστούγεννα με προορισμούς τη Λίμνη Πλαστήρα και το Περτούλι και επισκέψεις τόσο στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα , όσο και στο πάρκο των Ευχών στη Λάρισα και στη Λίμνη των Χριστουγέννων, αλλά και στο εργοστασιο σοκολάτας στο Βόλο.. Ανάλογες διαδρομές θα γίνουν από Αθηναίους και Θεσσαλονικείς που επέλεξαν για χριστουγεννιάτικες διακοπές το Πήλιο.

 Κοντολογίς όσα περισσότερα δρώμενα υπάρχουν τόσες εναλλακτικές θα δίνονται στους επισκέπτες. Η ευγενής άμιλλα των θεσσαλικών δήμων λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για όλη την τοπική οικονομία της Θεσσαλίας... Αρκεί οι γιορτινές εκδηλώσεις να γίνονται με διαφανή τρόπο και να τηρείται η νομιμότητα που είναι το ζητούμενο από την πλειοψηφία των πολιτών..

 Αν λοιπόν αναπτυχθεί επιτέλους περιφερειακή συνείδηση θα συνειδητοποιήσουμε ότι ο ανταγωνισμός είναι από άλλες περιφέρειες και προς τα εκεί θα πρέπει να αναλωθεί η όποια ενεργητικότητα και όχι σε τοπικιστικές αντιπαραθέσεις....

Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Δείτε ακόμα

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
ΘεσΓηΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^