Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Λαρισαϊκά & Σχόλια

Μικρές Αγγελίες

Αυτοί οι φόροι δεν αντέχονται

Καταδικασμένος σε μαρασμό ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα...

Αυτοί οι φόροι δεν αντέχονται
17.07.2017 | 21:13
VIOLAR SA - ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ

 Οργιάζει λέει η φοροδιαφυγή στην αγορά. και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σπεύδουν να την πατάξουν.. Μου εξηγούσε χθες καστηματάρχης στη Λάρισα γιατί δέχεται μόνο μετρητά και όχι κάρτα, αφού από το εκκαθαριστικό κατάλαβε πως δουλεύει μέρα- νύχτα για να πληρώνει τους φόρους...

 Άλλος φίλος που αυτός και η γυναίκα του δεν διορίστηκαν, δεν ήταν "κομματόσκυλα" , δεν "φίλησαν κατουρημένες ποδιές" και ανέπτυξαν κάποιες ειδικές δεξιότητες προκειμένου να κατορθώσουν να παραμείνουν σε μία αγορά εργασίας, όπου τα περιθώρια στενεύουν μέρα με τη μέρα, από την περιόδο της κρίσης και εντεύθεν, μου εξηγούσε γιατί τιμωρείται η εργασία και το "μπλοκάκι"... "Θα το κλείσω κατέληγε , αφού με συμφέρει να παραμείνω στην ανεργία για δεκαοχτώ μήνες.Πιό πολλά θα μου μένουν από τα 3600 ευρώ φόρο που καλούμαι να πληρώσω φέτος, μαζί με τη συζυγό μου..." Κατέληγε για να αναρωτηθεί "ποιός έψαξε να δει τι "μαύρα" παίρνουν οι καθηγητές του δημοσίου που κάνουν ιδιαίτερα και γιατί κανείς αυτούς δεν τους αγγίζει; Γιατί να μην έχουν τη δυνατότητα ή να τους επιβάλλετεια να κόβουν και αυτοί αποδείξεις παροχής υπηρεσιών"

 Χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται σκληρά και παράγουν αναρωτιούνται πλέον αν έχει νόημα να συνεχίσουν να το κάνουν σε αυτόν τον τόπο. Οι φόροι είναι πλέον κυριολεκτικά εξοντωτικοί. Τα όποια αποθέματα «λίπους» έχουν τελειώσει. Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διορίσει, να κάνει παροχές και να φροντίζει αυτούς που θεωρεί πελάτες της.

 Οποιος, Ελληνας ή ξένος, τεχνοκράτης συνέταξε το σχέδιο που εφαρμόζεται τώρα και αποτυπώνεται στα εκκαθαριστικά είναι προφανώς άσχετος ή απλά τον ενδιέφερε «να βγαίνουν τα νούμερα». Ε, λοιπόν, δεν θα βγουν στο τέλος. Γιατί αυτοί οι φόροι δεν αντέχονται. Ειδικά όταν καταλήγουν σε μία μαύρη τρύπα φαυλότητας και διαχειριστικής ανεπάρκειας.

Γ.Κ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Δείτε ακόμα

Δημοφιλή Βίντεο

ΑΣ Αγορά
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
ΘεσΓηΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^