Θεσσαλία Τηλεόραση - Λάρισα, Βόλος, Καρδίτσα, Τρίκαλα

Σύγχρονη Ζωή

Ομελέτα φούρνου, με κολοκυθάκι

food

Ομελέτα φούρνου, με κολοκυθάκι
17.07.2017 | 12:52

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να γίνει με όλα σχεδόν τα λαχανικά, όπως μελιτζάνες, πατάτες και πιπεριές.

Το ψήσιμο της ομελέτας στο φούρνο επιτρέπει να κερδίσουμε χρόνο και να ετοιμάσουμε ένα γευστικό πιάτο, βράδυ π.χ., μέσα σε είκοσι λεπτά.

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • 2 μεσαίες ντομάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του καφέ κόλιανδρο τριμμένο
  • Μαϊντανό, προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Σπάστε τα αυγά σε μπολ και χτυπήστε τα ομελέτα -Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κόλιανδρο και ανακατέψτε πάλι
  • Κόψτε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, λεπτές
  • Ρίξτε τα λαχανικά στα αυγά και ανακατέψτε απαλά
  • Βουτυρώστε καλά ένα πιρέξ, γεμίστε το με την ομελέτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω
  • Μια σαλάτα και μια φέτα καρπούζι, και έχετε ένα ιδανικό, καλοκαιρινό γεύμα ή δείπνο.

Eδώ έχουμε μια φριτάτα με κατσικίσιο τυρί και πέστο:

Ομελέττα με κολοκυθάκι και τυρί τσένταρ:

Μια ομελέττα με κουκιά και άνιθο:


Πηγή: iefimerida.gr


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Δείτε ακόμα

comments powered by Disqus
Κρεοπωλείο Φάρμα Μπαϊράμογλου
Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-TicketΙΕΚ Openmellon
Φαίδων Αρτοποιήματα
Το διαλεχτό στραγγιστό της ΕΒΟΛ
Πληροφορίες


Ακολουθήστε μας
  ^